EL MÉS PETIT DE TOTS

dimarts, de desembre 19, 2006

El PSC del Maresme no es menja ni un “rosco” al nou Govern

A can PSC estan com una moto. Montilla ha prescindit completament dels seus quadres a la quarta comarca més poblada del país per fornir el seu govern. Cap maresmenc del PSC ha entrat a formar part del nou govern. Els socialistes del Maresme només van col·locar una persona a la llista del Parlament, la mataronina Consol Prados, que no ha tornat al govern com a Secretària d’Immigració, ja que aquest negociat ha caigut en mans d’Esquerra en l’acord. Només l’expremianenc Antoni Fernàndez s’ha salvat de la crema. Dels desastres a la llista per Barcelona, El Més Petit de Tots ja en va parlar abans. La situació tampoc es més galdosa a can ecosocialista: ningú d’ICV del Maresme estarà en el gabinet de Montilla.

I és que la situació d’ambdues forces polítiques s’agreuja per comparació. Esquerra ha col·locat maresmencs a tot arreu. L’argentoní Antoni Soy com a Secretari d’Indústria. A Governació hi són com a alts càrrecs Jaume Oliveras (El Masnou), Teresa Aragonès (Premià de Mar) i Ramon Martínez (Cabrils); a banda d’algun membre del gabinet de Puigcercós. La casualitat ha fet que la pèrdua de pes dels republicans de la comarca al Parlament amb la marxa de Teresa Aragonès es veiés compensada amb l’entrada del pinedenc Pere Aragonès. A sobre, el lloc de Secretari de Política Municipal del partit, que ha deixat lliure Oliveras, ha estat cobert amb el President d’Esquerra al Maresme, Eduard López (Canet de Mar).

Dos dels integrants del Govern d’Entesa estant preocupats per no tocar cuixa; el tercers ho estant perquè han vist com la seva gent entrava en allau al nou executiu. Aquest és un tema que El Més Petit de Tots pensa seguir de molt a prop.