EL MÉS PETIT DE TOTS

divendres, de desembre 01, 2006

Salvador Milà, rabiós per no haver obtingut una conselleria en el nou govern

Salvador Milà, antic tinent d’alcalde de Mataró i conseller de Medi Ambient i Habitatge en el primer govern de Pasqual Maragall, ha mogut cel i terra per recuperar el departament que va presidir fins l’abril passat. Ho confirmen fonts ben informades d’ICV que s’han sincerat aquests dies amb El Més Petit de Tots.

Segons aquestes fonts, Milà estava convençut que Joan Saura li oferiria novament el departament de Medi Ambient i Habitatge un cop tancat l’acord de govern amb PSC i ERC. Quan Saura ha continuat mantenint la confiança en Francesc Baltasar, Milà, en lloc d’acatar disciplinadament la decisió, s’hauria dedicat a generar mala maror al departament per tal de dificultar la tasca del seu successor.

Les males arts de Milà, a part de crear un mal rotllo general al departament de Medi Ambient i Habitatge contra Baltasar, han aconseguit que el secretari general del mateix, Ricard Fernàndez Ontiveros, hagi renunciat a continuar al càrrec per passar a dedicar-se a feines al sector privat. No deixa de ser curiós que Fernàndez, home d’una fidelitat a prova de bomba a l’exconseller mataroní, Secretari d’Habitatge llavors, i amb molt bon entrada en els cercles ecosocialistes, hagi optat per sucumbir a les mels del món empresarial abans de continuar en l’àmbit del servei públic. La trajectòria del mateix Milà, però, és també ben reveladora en aquest sentit: tot i haver passat per Bandera Roja i el PSUC, empeltant-se de paleomarxisme i d’un sentit de superioritat històrica que encara li dura, Milà mai ha fet fàstics a fer diners a cabassos a través del seu bufet dedicat al dret urbanístic. Molts encara recorden que en la seva etapa com a regidor d’Urbanisme de Mataró combinava sense complexes ni mala consciència la seva faceta d’advocat amb la de gestor públic. L’home, a més, té gustos un pèl cars: quan era conseller va portar a passejar la família en helicòpter; pagant els ciutadans i ciutadanes de Catalunya, això sí.

La carrera política de Milà, en qualsevol cas, toca a la seva fi. Saura el va col·locar a les llistes d’ICV per tal que callés i deixés de gemegar però ara, després del festival que ha organitzat durant aquests dies, no és fàcil que el líder ecosocialista li concedeixi cap altre privilegi. De moment no ha anat a govern i, si les fonts que informen El Més Petit de Tots no s’equivoquen, el més probable és que passi els propers quatre anys morint-se de fàstic al seu escó. Descansi en pau, l’honorable exconseller.

4 Comments:

  • La situació d'en Milà no em fa gens de pena.

    Al contrari, me'n alegro molt. Sempre ha estat un trepa que ha trepitgat ha qui a fet falta per arrivar amunt.

    Si la direcció d'ICV el margina vol dir que alguna de grossa ha fet.

    By Anonymous Anònim, at 2:12 p. m.  

  • Gràcies al més petit per aquesta informació. Era d'esperar una reacció així però els mitjans no n'han fet ressò.
    Estic d'acord amb la Carme. Aquest feria el possible per ell i per ell mateix. Políticament, és possible que hagi arribat la seva fi. Però segur que els seus contactes i l'ús del networking li deixaran portar una vida que molts voldríem.

    By Anonymous Anònim, at 1:39 p. m.  

  • A veure si ara tindrem una sorpresa i tornarà a encapçalar la llista per Mataró....

    By Anonymous Anònim, at 3:05 p. m.  

  • I del Soy d'Argentona no comenteu res?.
    Tindrem un nou Carretero amb un suicidi politica com amb "Catalunya Acció"?.
    Carretero va començar igual, deixant tirat al poble de Puigcerdà amb el merder del SEU POUM; això si s'ha preparat una bona jubilació com codirector de l'hospital transfronter de Puigcerdà.

    By Anonymous Anònim, at 9:46 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home