EL MÉS PETIT DE TOTS

dilluns, de novembre 06, 2006

Una grup d’‘Amics de Carod’ campa per lliure a Pineda i ERC ni se n’assebenta

Una denominada Plataforma d’Amics de Josep-Lluís Carod-Rovira ha campat completament per lliure a Pineda de Mar durant tota la campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya. Els responsables d’ERC en aquest municipi no han tingut cap relació ni control polític sobre les activitats d’aquesta singular agrupació. De fet, no consta que s’hagin ni assabentat de la seva existència. Cal recordar que, si bé en les eleccions del 2003 la direcció nacional d’ERC va donar un suport obert i explícit a la plataforma Carod President –que va comptar aleshores amb l’adhesió de patums d’àmbits ben diversos -, en aquesta campanya no ha impulsat res de similar. El Més Petit de Tots sospita per quins motius però, pietós com és, s’estima més no entrar-hi a fons. Resultaria massa dolorós.

Es dóna la circumstància que l’ideòleg, organitzador, redactor de proclames i principal activista de la Plataforma d’Amics de Josep-Lluís Carod-Rovira és Bernat Villaronga, president de la Federació d’Ensenyants de Religió de Catalunya . Deu ser que l’única manera d’imaginar-se Carod-Rovira com a president de la Generalitat és a partir d’un acte de fe.

El cas és que, miraculosament o no, els resultats electorals d’ERC a Pineda de Mar han estat prou acceptables si és té en compte la davallada que han patit els republicans arreu de la comarca. És com per pensar-s’ho, no?