EL MÉS PETIT DE TOTS

divendres, d’octubre 27, 2006

Desconcert general per l’actitud ‘marciana” del representant d’ICV al debat sobre immigració de Televisió de Mataró

El debat monogràfic sobre immigració organitzat fa pocs dies per televisió de Mataró va tenir un protagonista indiscutible, un individu anomenat Ernesto Carrión Salbich. Segons la biografia oficial, nascut al Perú, llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat de Ginebra i candidat a diputat al parlament per Barcelona a les llistes d’ICV.

Segons ha pogut saber El Més Petit de Tots, les opinions de Carrión, que tot i provenir de la pàtria dels Inques es va expressar íntegrament en la llengua de Pizarro i Hernán Cortés, van deixar absolutament desconcertats la resta de polítics participants en el debat. El noi en va dir de grosses però, més enllà del fons, el que va provocar més perplexitat va ser el to agressiu, dogmàtic i un xic marcià que va gastar en tot moment el representant ecosocialista.

Consol Prados, representant del PSC i fins fa poc secretària d’Immigració del Govern de la Generalitat, es va dedicar bàsicament a ignorar Carrión.. Amb tot, mentre aquest intervenia, la seva cara semblava un poema. Teresa Aragonès, parlamentària d’ERC, no es va poder estar de retopar-lo en diverses ocasions. En una d’elles, mentre Carrión s’estava passant de la ratlla parlant de la contribució de la immigració a l’economia del país, la republicana li va haver de recordar que els ciutadans i les ciutadanes nascuts a Catalunya també treballen per poder guanyar-se la vida. El més contundent de tots va ser, sens dubte, el representant de CiU i exsecretari d’Immigració, Àngel Miret. El convergent va titllar literalment de messiànic Carrión quan aquest, sense tallar-se ni un pèl, va deixar anar un “nos da igual si no nos votan porqué tenemos la razón”. No sabem si Miret tenia al cap el messianisme del comandante Guzmán i els seus acòlits de Sendero Luminoso, la trista secta criptocomunista que va assolar Perú fa alguns anys, quan es va adreçar al singular dirigent d’ICV.

El Més Petit de Tots no vol donar lliçons a ningú però, amb tot, vol tancar aquestes ratlles amb una breu reflexió: si aquesta és la manera intel·ligent i no dogmàtica que alguns tenen de ser d’esquerres anem arreglats!! Si algú no es posa a treballar seriosament per elaborar un discurs una mica més complex, seriós i coherent que el d’ICV en relació a la qüestió migratòria, pobre país i pobra immigració!!