EL MÉS PETIT DE TOTS

dilluns, d’octubre 23, 2006

Jaume Graupera rellisca sobre la incineradora de Mataró

Hi ha debats molt gastats que no porten enlloc i un d’ells és...abocadors o incineradores?
Pel que El Més Petit de Tots coneix les incineradora eliminen els residus i a més n’obtenim energia! Energia en genera però eliminar, eliminar... Com ens van ensenyar a l’escola “la matèria ni es crea ni es destrueix, tan sols es transforma”...és a dir tot allò que entra a l’incineradora o es converteix en cendres o, la major part, s’emet a l’atmosfera. Pel que fa als abocadors tampoc són cap enginy miraculós, ocupen molt d’espai, generen males olors, sovint hi ha filtracions al subsòl, gairebé mai no s’aprofiten per generar energia, que també és possible. Aquesta polèmica ha estat ben viva al Maresme, on cada sistema té apassionats defensors.

En aquest context, doncs, El Més Petit de Tots ha pogut saber que en l’audiència pública celebrada a Mataró amb l’objectiu de presentar i debatre les principals prioritats del govern municipal va tornar a sortir el tema: Un assistent es queixa de la incineradora i de la possibilitat que es construeixi un tercer forn. L’alcalde Joan Antoni Baron, del PSC, nega que es vulgui construir un tercer forn i defensa entusiasmat la incineradora en base a l’energia que s’obté.
Al cap d’una estona responent a una altra pregunta Jaume Graupera, cap del grup municipal d’ICV-EUA, es desmarca dient que ell no comparteix aquesta opinió sobre la incineradora, que no es un opinió del govern sinó de l’alcalde a títol personal.

Ràpidament, l’alcalde Baron li etziba “sí l’opinió de l’alcalde que signa un conveni amb el departament de Medi Ambient i Habitatge que diu el mateix”. Evidentment es deuria referir a un dels primers convenis que va signar el conseller Francesc Baltasar, també d’ICV-EUiA, on s’estableixen compromisos d’inversió per la millora de la incineradora de Mataró.

L’opinió al respecte de la regidora de Sostenibilitat Quitèria Guirao, companya de partit de Graupera, es desconeix. Tampoc no es va sentir cap comentari de la representant de la tercera força en discòrdia al govern de Mataró ERC, Maria Rosa Cuscó.

Quin embolic que tenen alguns!.