EL MÉS PETIT DE TOTS

dimarts, de novembre 07, 2006

Una antiga militant del PSC de Premià de Mar, màxima promotora de Ciutadans a la comarca

El Més Petit de Tots no anirà tan lluny com el periodista Vicent Partal el qual, en un recent article a Vilaweb afirmava que el cap de llista de Ciutadans, Albert Rivera, vol arribar a jugar un paper similar al de Ian Paisley a Irlanda del Nord. Piasley és aquell inconfusible dirigent unionista, malcarat i sectari, que perd els estreps cada cop que sent parlar dels drets nacionals irlandesos. De tota manera, posats a dir-la grossa i a jugar amb els paral·lelismes, es pot assegurar que al Maresme també tenim, si no un Paisley, almenys una aspirant a Joana d’Arc disposada a sacrificar-se per la sagrada causa dels drets dels castellanoparlants a Catalunya. Es tracta de Célia Olmo, una antiga militant del PSC a Premià de Mar que ha ocupat el número cinc de la candidatura de Ciutadans per la circumscripció de Barcelona.

Olmo, que en el seu moment es va enfrontar aferrissadament a la direcció premianenca del PSC i, molt particularment, a l’exalcaldesa Maria Jesús Fanego, és un personatge que, si fa carrera, promet moltes alegries. Els que la coneixen asseguren que energia no li falta i que, conseqüent com és amb els principis ideològics que professa, no es té notícia que hagi sortit mai de la seva boca ni una sola paraula en llengua catalana.

Ciutadans no ha fet mal paper a Premià de Mar: 398 vots, amb un percentatge del 3,42 per cent – molt per sobre de la mitjana maresmenca obtinguda per aquesta força política (un esquifit 2,70 per cent) i fins i tot de la catalana (un 3,04 per cent). Gosarà Célia Olmo encapçalar una llista del seu partit a les eleccions municipals? Ja es veurà. Una moderna Joana d’Arc com ella és capaç d’això i més.