EL MÉS PETIT DE TOTS

dimarts, de novembre 14, 2006

Josep Lluís Fillat , l’antic alcalde socialista de Pineda, es resigna a acabar la seva carrera política a l’oposició

El portaveu del Grup Socialista a l’Ajuntament de Pineda de Mar i antic alcalde del municipi pel PSC, Josep Lluís Fillat, acabarà la seva llarga i fecunda carrera política a la trista oposició. El convergent Joan Morell, alcalde i flamant nou diputat al Parlament de Catalunya, ha cessat els set regidors del PSC dels seus càrrecs al si del govern pinedenc. Fart del desgast al qual se l’ha sotmès pel tema de la ubicació de la futura depuradora de l’Alt Maresme, Morell s’ha assegurat el suport del PP de Norbert Peláez i, amb les espatlles ben cobertes, no ha dubtat ni un moment a expulsar el PSC del govern.

Els socialistes van a engruixir així els rengles de l’oposició, als quals ja es va sumar ERC fa poques setmanes en deixar voluntàriament el govern després de la darrera crisi en relació a la depuradora. El cas és que Fillat s’ha resistit tot el que ha pogut a abandonar l’equip de govern. Quan Morell va anunciar la decisió de cessar els regidors del PSC, Fillat es va rebaixar a mendicar el perdó de l’alcalde convergent amb l’argument –suat, suat, suat- que els socialistes tenen vocació de govern i que no és lògic que estiguin a l’oposició.

Fillat, metge de professió i home amb un gran concepte de si mateix, va voler erigir-se fa unes setmanes en el cirurgià de ferro que, al seu parer, necessita Pineda de Mar. Sense tallar-se ni un pèl va engalipar la gent d’ERC –aleshores encara a govern- per presentar, conjuntament amb el PP, una moció de censura contra Morell. Ja es veia novament d’alcalde!! Les direccions comarcals del PSC i ERC van haver de suar tinta per desactivar in extremis una operació temerària que, cas d’haver-se materialitzat, hauria esdevingut un dels arguments estel·lars de la campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya. El Més Petit de Tots no es vol ni imaginar el que haurien fet David Madí i companyia amb l’obsequi d’una moció de censura PSC-ERC-PP contra un alcalde convergent.

El Més Petit de Tots no creu que ningú vessi gaire llàgrimes per la sort de Fillat. La direcció del seu partit fa temps que se’l volia treure de sobre i els seus companys de Pineda de Mar, començant pel proper cap de llista del PSC, el jove Xavier Amor, se’n comencen a apartar com aquell qui no vol la cosa. Què dura que és la política!!