EL MÉS PETIT DE TOTS

dijous, de novembre 16, 2006

Genís Bargalló: Minuts de glòria

Hi ha uns patrons regulars en tota successió vegetal. Davant de qualsevol terreny devastat, primer colonitzen el lloc les espècies oportunistes, de gran facilitat de dispersió i ràpida multiplicació; després, a poc a poc, van apareixent espècies de creixement més lent que formen organitzacions més organitzades.

L’any 99 Esquerra a Mataró no va obtenir representació a l’ajuntament; ja se sap que quan les coses no van bé s’ajunten dos fenòmens per una banda gent que no triga en abandonar el vaixell i per altra banda gent que procura d’aprofitar-se’n.
Alguns d’aquests últims en aquell moment estaven agrupats (atenció al llistat d'adherits)
Un d’aquests personatges va arribar a formar part , com a número 2!, de la flamant candidatura encapçalada per Toni Civit que va aconseguir entrar finalment a l’ajuntament de Mataró l’any 2003. Del seu passat convergent n'hi ha record a la seva antiga casa comuna.

La seva trajectòria a l’ajuntament es podria qualificar de inadvertida, però per ser més objectius recordarem la frase que les actes municipals de sessions de plenari recullen: “Vosté és sense cap mena de dubte el pitjor regidor de tots els partits polítics que ha conegut aquest consistori des del retorn de la democràcia”.

Després de 3 anys decideix unilateralment plegar, i ara aprofitant la conjuntura decideix –sic- jugar les cartes que li convenen a CiU, els seus,: es dóna de baixa d’ERC en desacord per la decisió de formar govern amb el PSC i ICV (que són els partits amb els quals ell governava).

La seva decisió té repercussions locals no del tot coincididents.

Fa pixar colònia a la seva parròquia.

I no havent-hi prou, decideix que tingui ressò internacional:

Europa Press

ABC

Diario de Almeria

El Correu Gallego

Si hagués tingut oportunitat El Més Petit de Tots li podia haver facilitat altres idees.