EL MÉS PETIT DE TOTS

dimarts, de gener 16, 2007

La llista del PSC a Mataró (I): toca renovació?

Cada cop queda menys per les eleccions municipals, i els partits ja estan inquiets per com tanquen les seves llistes electorals. El municipi que més preocupa a totes les forces és la capital; i el partit amb més tensions de tota mena per fer la seva candidatura és el partit majoritari del govern, el PSC.

Després de tants anys governant, i de veure l’estratègia que ha seguit el PSC a la majoria de ciutats grans, és inevitable fer-se una pregunta: toca renovació a la llista del PSC a Mataró?

El Més Petit de Tots fa repàs als actuals regidors socialistes. En primer lloc existeix el grup dels veterans, format per l’imcombustible (però incendiari) Esteve Terradas, regidor des del 1983 –porta 24 anys a la casa gran!-; per Ramon Bassas, regidor des del 91 (16 anys) i per Pilar Gonzàlez-Agàpito, regidora des del 1991 (16 anys). D’entre aquests ningú no dubta que Ramon Bassas seguirà a la llista, de fet tothom sap que és ell mateix qui la confecciona. Esteve Terradas és una incògnita: tothom el vol jubilar, però ningú sap on enviar-lo. I Gonzàlez-Agàpito sembla la peça a rellevar. Va perdre contra Baron el pols per substituir Manuel Mas, i comença a ser massa incòmode per l’aparell socialista local.

Existeix un segon grup de regidors socialistes. Però aquest no té secret: és un grup unipersonal i insubstituïble, ja que el forma el candidat a repetir a l’Alcaldia, Joan Antoni Baron, que és regidor des del 1995.

El tercer grup és el format pels nous (escollits del 99 ençà), i que l’integren, entre altres, Arcadi Vilert, Montse López i Alícia Romero. D’aquests, Vilert, tot i el relatiu poc temps que porta al consistori, és el més desgastat. La gestió de l’urbanisme li està passant factura. Ell voldria acabar d’una vegada amb l’ombra d’en Milà a l’urbanisme mataroní, ho voldran els seus?

Montse López sembla clar que seguirà a la llista, però no hi ha cap indici que hagi de tenir un paper destacat. Ha passat sense cap mena de rellevància per la seva parcel·la del govern; però té un actiu important pels temps que corren: és dona. El mateix actiu que té Alícia Romero, però la seva situació és diferent, ja que ella juga al tot o res. O va a dalt de tot, o no hi va.