EL MÉS PETIT DE TOTS

divendres, d’octubre 06, 2006

CiU amaga el passat del seu cap de llista a Mataró com a empresari "mimat" per l’Ajuntament socialista de la ciutat

Quan s'apropen eleccions municipals, a Mataró com a mínim sempre hi ha dues novetats: el candidat de CiU i el candidat d'ERC. Aquest cop tampoc no s'ha fallat i de moment CiU ja ho ha fet públic, el cap de llista serà Joan Mora, nascut a Arenys de Mar i resident a Cabrils, propietari d'una empresa informàtica. Casualitats de la vida, a l' Ajuntament de Mataró l’havien ungit fa un temps amb el títol d'empresari model de les noves tecnologies, necessitats com estan de realitats locals en aquest camp que facin bullir l'olla en el gran projecte del Tecnocampus. Els darrers anys han inflat en excés el personatge fins al punt que sempre i a tot arreu se'l presenta amb la mateixa cantarella habitual de jove empresari de les noves tecnologies. Fa un parell de setmanes el setmanari gratuït Capgròs va oferir-li una entrevista-massatge a mode de publireportatge on va pronunciar la seva frase antològica "seré alcalde i continuaré al capdavant de la meva empresa” -sic-. Els concepte noves tecnologies i societat de la informació es fan anar sense massa rigor. En aquest cas estem parlant, estrictament, d’una empresa que ofereix software de gestió empresarial. A més també compta amb a seva pròpia producció del software. Avui en dia qualsevol persona forma part potencialment de la societat de la informació, és experta en determinats aspectes i usuària d’aquests i d’altres. La resta, com diria Fuster, és literatura.

Tornant al projecte - sempre projecte, potser eternament projecte- del Tecnocampus, es preveu la presència a la zona de l’EUM i l’EUPMt, una incubadora d’empreses i més de setanta noves firmes, la majoria dedicades a les noves tecnologies, que ha de fomentar les sinergies entre el mon universitari, els emprenedors i empreses. L'equipament, que es farà a mida de les necessitats que han exposat les empreses, el promou l'empresa municipal d'Urbanisme, PUMSA, i es farà a tocar del futur edifici del Tecnocampus.

Doncs bé, l'empresa d’informàtica del senyor Joan Mora va ser la primera a instal·lar-se a l'Edifici de Vidre del Pla d'en Boet de Mataró on hi ha el servei d’urbanisme municipal, i l’any passat es va anunciar a bombo i plateret que passaria a ocupar 1.000 m2 d'oficines al Tecnocampus. Joan Mora sempre a primera línia, fins ara, dels projectes municipals que li convenien, controla dos terços del capital de la seva empresa, mentre que la resta se'l reparteixen altres accionistes, tots col·laboradors. En un paper destacat dins l'organigrama hi ha Pedro Gómez, exdirector de l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt).

També quan calia, per reforçar la imatge de ciutat emprenedora en aquest camp tecnològic, anaven de bracet ajuntament de Mataró i el senyor Joan Mora, bé com a empresari bé com a president d’un xiringuito que es va muntar anomenat GENTIC per a fer més elegant la representativitat. Per exemple en el seu moment el senyor Joan Mora va declarar a bombo i plateret “vinc d'una reunió amb Microsoft a l'Ajuntament per estudiar la possibilitat de que a Mataró s'instal·li el seu nou centre tecnològic a l'àrea de Barcelona, i la Pilar Gonzàlez-Agàpito ens ha convidat a que els fem costat per explicar perquè Mataró podria ser el lloc idoni”.

El president local de CDC i tot just candidat a les eleccions locals, ja ha començat a desmarcar-se de tot plegat d’una manera que es podria qualificar de barroera. Així, el dijous 28 de Setembre, en el marc de la inauguració de Centre de Innovació en Productivitat de Microsoft a les instal·lacions del Centre Tecnològic de Manresa (CTM), no es va estar de fer pública la seva decepció per la oportunitat perduda per la ciutat responsabilitzant-ne únicament al govern municipal i al seu alcalde, Joan Antoni Baron. Segons ha pogut saber El Més Petit de Tots la següent passa és tirar-se enrera i no traslladar la seva empresa al Tecnocampus. Desagraït!

1 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

<< Home